Maatwerk Zonneboiler

Heat pipes zijn voor veel meer toepassingen mogelijk dan alleen de woning. Wat dacht u van:

Campings

Niets is mooier dan het gebruik van zonnewarmte op een camping. Uw bezettingsgraad gaat namelijk hand in hand met de opbrengst van de zonneboiler! In het hoogseizoen is het vaak het mooiste weer en presteert een zonneboiler op z’n best, juist op het moment dat u de hoogste heetwaterbehoefte heeft. Heat pipe collectoren zorgen gedurende de hele dag voor lichtinstraling. Daarmee dus gratis warm water voor uw gasten!

Hotels

Bij een goed hotelverblijf hoort een warme douche: als hoteleigenaar of –medewerker weet u dat dit van groot belang is. Helaas hoort bij de enorme piek ’s morgens en ’s avonds ook een enorm energieverbruik. Door water te verwarmen met een zonneboiler, ontlast u de bestaande installatie. Hoe groot de zonneboiler moet worden hangt af van het aantal kamers en de gelijktijdigheid. Als dit op elkaar afgestemd wordt, is soms wel een besparing mogelijk van 60%!

sportaccommodaties

Voor sportverenigingen en sporthallen zit de piekvraag vaak ’s avonds en in het weekend. De zonneboiler heeft dan de hele dag tijd om op te warmen, zodat alle sporters na de training of wedstrijd tegelijk kunnen douchen. In combinatie met slimme naverwarming is er in de sportwereld vaak een gigantische besparing te behalen. Dit kan uw vereniging, stichting, of organisatie soms duizenden euro’s per jaar schelen!

Agri

Hoe meer heet water, hoe groter de besparing. Melkveehouders en mesterijen weten als geen ander wat de waterbehoefte doet met het energieverbruik. Voor de dagelijkse reiniging van een melkstal of robots en het driedaagse spoelen van de tank is altijd veel heet water nodig. Hetzelfde geldt voor het aanmaken van grote hoeveelheden kalvermelk. Door middel van een zonneboiler wordt dit water aanzienlijk voorverwarmd. Soms is naverwarming niet eens meer nodig! Vaak gaat het hier om terugverdientijden van tussen de drie en zes jaar.

Liever een vakman inschakelen?

Zoek op plaatsnaam, voer het bereik in (km) en selecteer uw type systeem.

Vind uw Dealer of Installateur